WELKE STAPPEN TE NEMEN WANNEER MCAFEE REAL TIME SCANNING NIET WORDT INGESCHAKELD?


McAfee-gebruikers worden vaak geconfronteerd met technische problemen met hun realtime scanfunctie. Veel gebruikers hebben zelfs geklaagd dat hun software de scanfunctie steeds weer uitschakelt, ook al wordt ze wel duizend keer ingeschakeld. Bovendien blijft hun apparaat het 'At Risk'-waarschuwingsbord tonen dat niet zal verdwijnen. Als u een van die mensen bent die met dit probleem te maken hebben gehad, heeft dit betrekking op wat deze mensen doormaken.

De eenvoudigste stap die u kunt nemen om iets aan dit probleem te doen, is contact opnemen met ons technische serviceteam van McAfee en meteen oplossingen vinden voor al uw technische problemen. Tegenwoordig doen mensen er echter de voorkeur aan om taken alleen uit te voeren en wat extra kennis op te doen. Dus als u een van die mensen bent, is hier iets wat u op dit moment zou kunnen of moet hebben met uw McAfee-antivirus software.

 • Wanneer u het programma opent, wordt het waarschuwingsbord 'In gevaar' weergegeven.
 • Wanneer u op 'In gevaar' klikt, wordt het paneel uitgevouwen en wordt weergegeven dat Real-time scannen is uitgeschakeld.
 • Wanneer u op de link 'Inschakelen' klikt, is het waarschuwingsbord er nog steeds, maar als u op 'In gevaar' drukt, wordt het scannen in realtime ingeschakeld.
 • U merkt dat, hoewel de Desktop-link aan de linkerkant aangeeft dat de scanfunctie is uitgeschakeld, het andere paneel laat zien dat deze is ingeschakeld. Bovendien is de virus- en spywarebeveiliging ook uitgeschakeld en kunt u deze niet inschakelen.

POTENTIËLE OPLOSSINGEN VOOR UW PROBLEEM

1. DOWNLOAD EN VOER HET MCAFEE DIAGNOSE- EN REPARATIEGEREEDSCHAP UIT

Deze geautomatiseerde tool stelt een diagnose en repareert het probleem met uw realtime scanfunctie. Als het uw probleem niet kan oplossen, zal onze McAfee-klantenservice de verzamelde gegevens gebruiken en u een oplossing bieden.

2. LOS HET PROBLEEM HANDMATIG OP VOORDAT U BEGINT

 • Start uw pc opnieuw op om te controleren of het probleem zich blijft voordoen.
 • Zorg ervoor dat er geen antivirusprogramma's van derden zijn geïnstalleerd. Als dit het geval is, ga dan naar het Configuratiescherm -> Een programma verwijderen -> Verwijder in de lijst die verschijnt de conflicterende programma's.

3. INSTALLEER DE MCAFEE-SOFTWARE OPNIEUW

Het is mogelijk dat uw McAfee-installatie beschadigd is en niet meer kan worden gerepareerd, dus u moet de installatie ongedaan maken en opnieuw installeren om te controleren of dit het geval is. Als ook deze oplossing niet werkt, neem dan contact op met onze technische ondersteuning van McAfee of probeer de volgende oplossing.

4. DOWNLOAD EN VOER DE MCTRIAGE TOOL UIT

 • Maak een tijdelijke map op uw bureaublad.
 • Download de McTriage-tool van de website.
 • Sla het zip-bestand op in de map die u zojuist hebt gemaakt.
 • Dubbelklik op het zip-bestand en pak de bestanden Mcriage.exe en LogReader.exe uit naar de map.
 • Dubbelklik op het McTriage.exe-bestand om het hulpprogramma te starten en druk vervolgens op Uitvoeren.

5. SCHAKEL DE VEILIGE MODUS IN

Zelfs nadat u de bovengenoemde stappen hebt uitgevoerd, krijgt u dezelfde fout, probeer op te starten in de veilige modus en vervolgens Real Time Scanning in te schakelen.

Als het probleem aanhoudt, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze McAfee-klantenservice via e-mail, live chatondersteuning of telefonisch. Onze technici zullen u zeker op zijn vroegst de juiste oplossingen bieden.